Wifinizi Kullananları Görme / Engelleme


Kablosuz ağlar bundan 10 sene önce hayatımızda bile yoktu. :) Ama şimdi hayatımızın olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.Çok popi olması ve kolay kullanım özelliklerini sunması nedeniyle artık tüm cihazlarda uzaktan kablosuz modeme bağlanacak bir donanım bulunuyor.Durum böyle olunca her wifi sahibi de haliyle internetini başkalarının da kullanıp kullanmadığını merak eder oluyor.:)


Bu gün Wireless Network Watcher programı ile ağımıza bağlı olanları görebileceğiz.Wireless Network Watcher basit bir kablosuz (wireless) tarama ve gözlem programıdır. Program sayesinde, kablosuz ağa bağlı olan cihazların IP adreslerin, Mac Adreslerini ,Bilgisayar isimlerini , kullanılan trafik hareketlerini ve kullanılan ağ bağdaştırıcı cihazın marka ve modelini görebilmenize imkan veriyor.

“Peki wifi’mizi izinsiz kullananları nasıl engelleyebiliriz ?” dediğinizi duyar gibiyim.D: Tabi ki de engelleyebilirsiniz. Zaten yukarı programın MAC adresini gösterdiğini de söylemiştik. Modeminizin arayüzüne girerek (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 şeklinde olur) izinsiz kullanan kişilerin MAC adresini engelleyebilirsiniz. Yada Modem arayüzünden İnternet şifresini değiştirebilirsiniz.. Eğer ki değiştirmeyi bilmiyorsan gogıl'dan gerekli dökümanlara ulaşabilirsiniz. Yada yoruma modem marka - modelinizi yazdığınız taktirde; size yardımcı olabilirim.. 8)


Söz Sözler :
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sizin de wifi’nizi izinsiz kullanan kişiler var mı ? Yorum bölümünden düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. ;)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yürüyen Ölüler çizgi roman serisi Türkçe

Android Telefon İmei Değiştirme [ROOT] [XPOSED]

Youtube Oynatma Listesi (Playlist) İndirme Programsız