Bilgisayarınız Aşırı Isnıyorsa Dikkat !

Bilgisayarın aşırı ısınmasının yazılımsal veya donanımsal kaynaklı olabileceğine işaret eden uzmanlar, bilgisayarın ömrünü uzatmak ve yüksek performans sağlamak için ısısının düşük tutulması gerektiğini belirtiyor. Isınma sorunu yasayanların ne gibi durumlarla karşılasabileceklerini ve almaları gereken önlemleri hatırlatıyor. Uzmanlar bilgisayarın aşırı ısınması halinde su sorunlarla karşılasabileceğini belirtiyor:

- Bilgisayar fanının tozlanması donanımsal bir sorundur. Tozlanmıs islemci fanını sac kurutma makinası ile temizleyebilirsiniz. Bilgisayarınız garanti kapsamında ise bu islemi yapmayın yetkili servise basvurun.

- İslemci yüzeyinde olusan ısının soğutucu tabanına sağlıklı bir sekilde transfer edilmesini sağlayan termal macununun temizlenip yerine yenisinin sürülmesi asırı ısınmanın önüne gecilebilecek diğer bir uygulamadır.

- Yaz aylarında artan sıcaklar da aşırı ısınmaya neden olabilir. Fanın bulunduğu kısım ile bilgisayarın konulduğu zemin arasında boşluk bırakın. Bu gibi durumlarda harici soğutucu kullanabilirsiniz.

- Yazılımsal olarak ısınma ise bilgisayarınıza virüs bulaşmış olabilir. Bulaşan virüs bilgisayarınızın arkaplanında çeşitli işlemler yapar ve bilgisayarınız ısınabilir. Antivirüs programlarıya taratmayı unutmayın.

Dikkat etmeniz gerekn şey ise donanımlar fazla ısındığından kendine veya diğer donanımlarınıza zarar verebilirler. Bu yüzden bilgisayarımızın ısısı her zaman göz önünde bulundurmalıyız.

Konu hakkında yorum bölümünden soru sorabilirsiniz. :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yürüyen Ölüler çizgi roman serisi Türkçe

Android Telefon İmei Değiştirme [ROOT] [XPOSED]

Youtube Oynatma Listesi (Playlist) İndirme Programsız